Onko sinulla liikeidea jo tulilla? Oletko perustamassa uutta yritystä?  Oletko valmis nostamaan menestyksen lipun salkoon? Oletko valmis laittamaan kansantalouden uuteen nousuun omalla panoksellasi? Jos vastaat kyllä, niin en voi lisätä muuta kuin, että: ”Onneksi olkoon!” Olet jo prosessissa pitkällä. Sitten vaan paperiasioita hoitamaan ja firmaa perustamaan. Yrityksen menestys syntyy nerokkaasta liikeideasta, huolella kehitellystä brändistä ja täsmällisestä markkinoinnista. Nämä ominaiset voivat kuulostaa hieman monimutkaisilta asioita.

Nykyisin pientä yritystä voi periaatteessa hoitaa vaikka kotoa käsin. Tietokoneet ja internet mahdollistaa monien toimintojen pyörittämistä ajasta ja paikasta riippumatta. On kuitenkin turha väittää, ettei fyysisillä piirteillä olisi lainkaan merkitystä. Haluaisitko muka sekoittaa työ- ja kotielämäsi täydellisesti? Ei kuulosta kovin hyvältä, että ihminen elää tekemättä minkäänlaista eroa kotinsa ja työpaikan välillä. Yrityksen on löydettävä itselleen katto ja seinät, jonka suojissa se voi tehdä modernia menestyskertomusta. Myös toimivilla tilaratkaisuilla ja onnistuneella sijainnilla voi olla paljon väliä. Yrittäjä unohtaa usein, että yrittäminen on työtä. Työpaikalla viihtymiseen kannattaa panostaa.

Yrityksen liiketila kannattaa usein valita kasvukeskuksesta. Näin yritys voi kehittyä kaupunginosan mukana. Toisaalta liiketilan voi perustaa periaatteessa mihin vain, mistä vapaata toimitilaa sattuu löytämään. Kunhan paikka on jollakin tapaa toimivien kulkuyhteyksien päässä. Toimiva liiketila on arvokas juttu, josta kannattaa pitää kiinni.

Mistä ihmeestä sitä tilaa sitten löytäisi yritykselle?

Tarkoituksenmukaisilla liiketiloilla voidaan edesauttaa yrityksen menestystarinaa kohti bisneksen taivaisiin. Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa liiketilaa. Tämä johtuu siitä, että eri yrityksillä on erilaiset tarpeet. Tornitalon huoneisto, työhuone, galleria, kauppahuoneisto…

Liiketila voi sijaita tilanteen mukaan vaikkapa aivan kaupungin ydinkeskustassa. Tällöin vuokra voi olla korkea, mutta ehdottoman keskeinen toimipaikka voi olla sen arvoista ja jos omat rahat eivät riitä niin https://yrityslainavertailut.com/ auttaa. Keskustassa sijaitseva toimitila voi muodostua yrityksen käyntikortiksi.Toisaalta keskustan toimipaikat ovat usein äärimmäisen haluttuja ja siksi kalliita. Halvempi hintataso voi löytyä esimerkiksi kaupungin laitamilta. Tällöin ympäristö voi olla rauhallisempi ja kulkuyhteydet hyvät. Kauppakeskuksessa tai vaikkapa liikenteen varrella sijaitsevat liiketilat palvelevat puolestaan autoilevia asiakkaita. Menestystä edesauttavat sellaiset liiketilat, jotka sijaitsevat juuri oikeissa paikoissa. Onneksi ratkaisuja löytyy joka puolelta, kunhan vain jaksaa etsiä.

Erilaiset yritykset kehittävät eri kokoisia liiketiloja suomalaisiin kasvukeskuksiin ja niiden ympäristöön. Menestyvät liiketilat syntyvät loistavasta sijainnista, ainutlaatuisesta liikeideasta sekä vetovoimaisista liikkeistä ja palveluista.

Uusia liiketiloja vapautuu jatkuvasti kaikkialta. Vapaita liiketiloja löytää, kun vaan osaa etsiä.

Entä sitten sopisiko käyttöön vanha vai uutuuttaan kiiltelevä liiketila? Vanhoja liiketiloja toki vapautuu eteenpäin, mutta myös uusia kohteita käynnistyy koko ajan kaikkialla Suomessa. Uuteen toimitilaan saattaa olla helpompi asentaa uutta teknologiaa ja yksilöllisiä tilaratkaisuja. Toisaalta vanhakin tila saattaa sopia yrityksen tarpeisiiin. Toisaalta tarpeita voi olla vaikea määritellä toimitilaa hankkiessa, sillä yrityksen tarpeet voivat muuttua rajustikin tulevaisuuden aikana.  Parhaimmat toimitilat ovat joustavia ja kasvavat tarvittaessa yrityksen mukana.